Qui bono – Blog

Medicina alopata, concerne farma, vaccin, boli cronice, coruptie

 • Calendarul postarilor

  Martie 2010
  L M M M V S D
  « Feb   Apr »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Top click-uri

  • Niciunul
 • Farmaghedon

 • Abonează-te

 • Anunțuri

”Complexul” industrial farmaceutic – un joc murdar Prima parte – Les jeux sont faits, rien ne va plus!

Posted by Qui bono pe 5 Martie 2010


”Complexul” industrial farmaceutic – un joc murdar

Prima parte – Les jeux sont faits, rien ne va plus!

Aceasta este formula devenită clasică care se anunţă înainte ca bila să fie lansată pe discul cu numere câştigătoare al ruletei din cazinouri.

Jocurile sunt făcute, nu se mai plusează (mizează)!

Dar a fost un an prost pentru “complexul” industrial-farmaceutic în ceea ce priveşte litigiile avute pe rol în tribunalele americane. N-au prea mers bine “locurile”. Merck (care deţine capul de afiş de mult timp în ceea ce priveşte sentinţele şi amenzile pe care trebuie să le suporte) cu al său vaccin Gardasil contra HPV, care nu de mult timp a fost administrat în USA pe scară largă fetelor de şcoală, şi care iată, acuma se dovedeşte a avea legături cu scleroza laterală amiltropică, cunoscută şi sub numele de afecţiunea Lou Gehrig, a mai avut de curând de suportat o amendă de 1,4 miliarde de dolari pentru unul dintre medicamentele sale “de succes” Zyprexa.

Eli Lilly a avut probleme cu subvenţiile ilegale în promovarea unui alt medicament, Cymbalta, contra fibromialgiei. AstraZeneca a fost amendată cu 160 de milioane de dolari pentru excrocherii în Medicaid-ul din Kentucky, după ce plătise 215 milioane pentru acţiuni similare în Alabama.

GlaxoSmithKline a pierdut un trail (studiu pentru aprobarea unui medicament) deoarece a “uitat” să avertizeze doctorii şi femeile însărcinate faţă de pericolele pe care antidepresivul Paxil le provocă, cauzând astfel malformaţii congenitale. Iar Pfizer a avut de plătit o amendă de 2,3 miliare de dolari pentru marketingul ilegal timp de ani de zile, al câtorva dintre medicamentelel sale: Bextra, Zyvox, Geodon şi Lyrica. (Foarte poetice nume pentru nişte otrăvuri!)

Dar cu astfel de amenzi şi penalităţi concernele farma s-au obişnuit deja în ultimele decenii. Interesant este însă că de îndată ce numărul şi valoarea amenzilor creşte, creşte şi pericolul unei pandemii, OMS modificând la timp criteriile pandemice, pentru a avea de unde plăti săracii producători de medicamente amenzile primite. În fapt, tot noi le plătim!

Atunci când vorbim de “Complexul” industrial-farmaceutic, nu ne referim însă doar la producătorii privaţi de medicamente. Complexul, ca un Matrix care ţine captivă sănătatea oamenilor într-un sclavagism medical prin propriile concepte şi manipulări, este un consoţium, o pânză de păianjen ţesută în jurul profesiei medicale, cu ajutorul finanţelor.

Pe lângă companiile medicale şi farmaceutice, acest complex include toate agenţiile guvernamentale de sănătate, cum ar fi de exemplu în USA, Food and Drug Administration (FDA), Center of Disease Control (CDC), National Institute of Health (NIH) şi Deparmen of Health and Human Services (HHS), precum şi grupuri lobbyisice de persoane care cuprind un mare număr de politicieni, firme de asigurări precum şi asociaţii cum ar fi American Medical Association (AMA) sau American Psychiatric Association (APA).

Acestora li se adaugă majoritatea şcolilor medicale şi departamentele lor de cercetări, care sunt fondate şi finanţate din banii concernelor farma, ca de altfel şi marea majoritate a jurnalelor medicale. Toate acestea “filtrează” corpul medical, lăsând “să treacă” doar acei medici care diagnzează bolile şi prescriu medicamentele şi tratamentele conform dogmei bazată pe interese financiare.

Am luat aici ca exemplară situaţia din USA, căci din păcate în ultimele decenii ţările europene sunt practic sunt complect subordonate, din punct de vedere medical, sistemului american. Iar convigerea mea este că în loc să “copiem” de la americani puţinele lucruri bune, am copiat multele lucruri rele.

În USA se aud din ce în ce mai multe voci care atenţionează asupra faptului naţiunea americană s-a transformat în ultimele decenii, dintr-o naţiune mândră de umanitarismul, libertatea şi sentimentul ei de dreptate, într-o naţiune ţinută ostatec de către un complex naţional de securitate, care include cel mai mare complex militar din lume şi cel mai scump sistem de sănătate, care îşi urmăreşte propriile interese, adică interesele financiare ale industriei farmaceutice.

Astfel că nu poate surprinde faptul că după ce anul trecut s-au cheltuit 2,6 bilioane de dolari pentru sănătate, rezultatele concrete asupra sănătăţii americanilor sunt atât de puţin vizibile. Există multe ţări din “lumea a doua” în care populaţiile trăiesc mai mult şi mai sănătos decât americanii. Fără a avea nevoie de 2,6 bilioane de dolari!

USA excelează la ora actuală în două direcţii: companiile farmaceutice cu cele mai mari încasări şi frauda şi corupţia medicală cea mai mare! Frumoasa poveste a sănătăţii americane susţinută de medicamente este creată de acest “Complex”. Un “cântec de leagăn” care aduce în mod repetat cetăţenii, bolnavi sau nu, în cabinetele medicale, spitalele şi farmaciile americane.

Credinţa oarbă că medicamentele prescrise au fost controlate şi verificate în privinţa siguranţei lor se dovedeşte a fi, cu fiecare zi ce trece, cea mai gravă pandemie de care suferă omenirea la ora actuală. Această “credinţă” este o minciună, şi încă una mortală!!!

Iatrogeneza, cauzarea medicală de boli sau decese, este cauza numărul 1 de deces în USA! Deşi doar un număr relativ mic din totalul cazurilor sunt raportate. În fiecare an mor mai mulţi oameni din cauza unor afecţiuni care în esenţă nu sunt letale, decât întregul număr de persoane care mor ca urmare a unor conflicte militare, la nivelul întregului glob. Ori acest fapt este echivalent cu un genocid medical. Principala cauză a acestei stări de lucruri este supra-medicamentaţia, dar şi greşelile de prescriere (interesate financiar sau nu), precum şi declaraţiile false ale concernelor fama, prin studiile falsificate pe baza cărora sunt aprobate medicamentele.
Nevoia constantă a complexului industrial farmaceutic de a realiza profituri cât mai mari a creat un sistem care le permite să folosească enorma lor influenţă financiară şi politică în transformarea vieţii normale într-o NOUĂ BOALĂ! Nu mai există oameni sănătoşi, suntem cu toţii bolnavi. Conform definiţiei “Complexului”, un om sănătos este o persoană care nu a fost suficient de atent consultată şi căreia nu i s-au făcut suficiente analize. Sugarii, din prima oră de viaţă, sunt potenţiali bolnavi care trebuiesc imediat vaccinaţi contra a “n” afecţiuni infecţioase, pentru a-i transforma întradevăr în pacienţi. Pentru a putea realiza încasări cât mai mari, trebuiesc vândute cât mai multe medicamente. Iar pentru aceasta, a fost patologizată însăşi viaţa.

Spre exemplu, cauza finală de deces cea mai frecventă în AIDS astăzi este căderea ficatului. Ori aceste lucru nu este o condiţie HIV, ci o urmare a cocktail-urilor de medicamente chimice pompate ani la rând în organismul pacienţilor (AZT). Nu este de mirare faptul că din ce în ce mai des apar pandemii care nu există nicăieri. Frica trebuieşte întreţinută permanent, pentru a creşte volumul de încasări permanent.

Fiecare dintre noi, dacă comite o crimă, o înşelăciune, o excrocherie, va ajunge în spatele zăbrelelor. Dacă eşti însă membru în executivul « Complexului » sau un lobbyist reprezentând un cartel farmaceutic care a acumulat o listă nesfârşită de fraude medicale, vânzări frauduloase, minciuni oficializate, manipulări şi dezinformaţii, studii falsificate cu bună ştiinţă şi intenţii fauduloase, dare de mită, etc. nici măcar nu trebuie să-ţi ceri scuze şi îţi poţi continua nestingherit îndeletnicirile de până acum. Aceasta este puterea «Complexului» industrial-farmaceutic, care uzurpează oricare dintre nobilele principii conţinute în Jurământul lui Hippocrat.

În general, fiecare persoană căreia i se prescrie un medicament de către un medic are convingerea că produsul respectiv este riguros studiat şi că nu prezintă, în concluzie, nici un pericol prin eventualele efecte secundare (sau în orice caz unul minor). Iar dacă poate există unele efecte secundare, ele desigur că îi sunt foarte bine cunoscute medicului. Toate acestea nu sunt decât UN MIT!!!

În 2003 o investigaţie publicată în «The Independent» din Anglia concluziona că «sub presiunea concernelor farma, FDA ascunde în mod frecvent informaţii sensibile (citeşte negative) asupra medicamentelor, în scopuri de protecţie comercială, punând astfel medicii în imposibilitatea dea evalua eventualele riscuri ale efectelor secundare, pentru pacienţii lor».

Un exemplu în aces sens este un foarte popular analgezic, Ibuprofen. Investigatorii au găsit date ţinute secret care arătau că analgezicul creşte riscul infarctului cardiac cu 25%! Un alt raport arată că FDA a aprobat 9 antidepresive (care erau reprezentate de 22 de studii cu un volum de 4.250 de copii cuprinşi în ele) cunoscând foarte bine faptul că aceste produse creşteau de 2,5 ori tendinţele suicidale, în comparaţie cu grupul placebo! Alte exemple cunoscute în care FDA, deşi cunoştea studiile şi pericolele relevate în acestea, a aprobat totuşi medicamente periculoase, sunt cele ale produselor Celecobix şi Valdecobix.

Complexul idustrial-farmaceutic este probabil cel mai mare şi mai influent cartel în toată lumea. Este evident acest lucru, căci deşi s-au plătit ca depăgubiri şi amenzi sute de miliarde de dolari, aceste concerne farmaceutice totuşi sunt extraordinar de prospere financiar.

Ceea ce se ştie şi s-a putut descoperi sau afla public despre metodele şi produsele industriei farmaceutice este doar o frântură din tot ceea ce a facut până acuma «Complexul». Acest lucru poate fi foarte uşor dedus doar dintr-un singur caz, devenit celebru şi asupra căruia vom reveni în detaliu mai târziu. Este vorba despre produsul Vioxx al firmei Merck! Doar acest singur produs (medicament) a cauzat moartea a circa 44.000 de persoane şi a cauzat severe daune de sănătate la încă 120.000 de persoane!!! În mod normal, aşa ceva se cheamă Genocid, iar pentru o astfel de faptă în cel mai bun caz se stă în inchisoare pe viaţă! Aţi auzit de vreo persoană de la Merck care să fi fost privată de libertate?

Multă lume crede că industria farmaceutică se îngrijeşe în primul rând de sănătatea noastră! Dar dacă examinăm doar lista celor mai bine vindute 10 produse, constatăm că în aceasta există un produs care a adus un beneficiu de 500.000% faţă de echivalentul generic, iar alte şase produse au adus un beneficiu de 2.000%. Companiile farmaceutice realizează profituri mult mai uşor decât cele petroliere!

Într-un studiu pe termen scurt recent încheiat, s-au constatat 724 de cazuri în care «Big Farma» a fost condamnată (găsită vinovată) în instanţă. Acuzaţiile acoperă toată paleta infracţională, de la cauzare de deces, rănire, afirmaţii mincinoase, evaziune fiscală, la publicarea de date falsificate în jurnalele ştiinţifice de specialitate. Găinării peste găinării, şi deasupra o grămadă de crime.

Eli Lilly a inundat piaţa cu reclame pentru Zyprexa : superstar, medicament antipsihotic. În 2003 în toată lumea s-a vândut Zyprexa de 4,28 de miliarde de dolari, aproape o treime din încasările lui Eli Lilly. Doar în USA în decursul aceluiaşi an au fost realizate încasări de 2,63 de miliarde. Circa 70% din această sumă s-a îndreptat mai apoi către diferite agenţii guvernamentale, mai ales către Medicaid.

Aproape şase ani mai târziu, în 2009, Eli Lilly a fost găsită vinovată în instanţă pentru vânzarea ilegală a Zyprexa, fără autorizaţie, ca medicament contra demenţei şi a plătit daune în valoare de 1,42 de miliarde de dolari. Dintre care 800 de milioane despăgubiri civile iar 615 milioane pentru achitarea costurilor de investigaţie. Se pare că cei de la FDA au ştiut că Zyprexa poate cauza diabet, şi totuşi nu au întreprins nimic. Încă în 2002 agenţiile de aprobare a medicamentelor din Anglia şi Japonia şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu posibilitatea ca medicamentul să provoace diabet, dar FDA nu ştia nimic? Lucru de mirare. Şi dacă chiar aşa este, ce bază se mai poate pune pe supra-dezvoltata şi înalt-tehnologizata ştiinţă americană, după care se iau toţi ca oile? În 2003 şi FDA a emis o astfel de suspiciune, dar Zyprexa a fost în continuare lăsată pe piaţă.

Ceea ce este însă şi mai grav este faptul că Eli Lilly este, în USA, cel mai mare producător de medicamente contra….. diabetului!!! Exact. Adică tocmai ei, specialişti în medicamentaţia contra diabetului, nu ştiau ce efecte secundare are Zyprexa? Sau ştiu, şi intenţionat au lansat medicamentul pe piaţă. Au câştigat bine, chiar dacă o parte din bani i-au dat mai târziu pe despăgubiri şi amenzi. Dar cei pe care i-au îmbolnăvit, cumpără acuma medicamente contra diabetului, tot de la Eli Lilly. Aşa ca, una peste alta, au ieşit în câştig! Iar noi, fraierii, ne închipuim că s-a făcut dreptate, au fost amendaţi şi medicamentul retras de pe piaţă. Da,dar diabetul nu a fost … retras, ci indus. Şi Eli Lilly câştigă acuma legal şi pe termen lung!!! Cum se cheamă blogul ăsta? QUI BONO? Eli Lilly BONO, nu noi, să fie clar.

În Foreig Corrupt Practices Act, emis de Departamentul american pentru justiţie, se menţionează că este ilegal să corupi un guvern străin pentru a obţine avantaje de afaceri. Aparent, Bristol-Myers şi Schering Plough nu aveau habar de această lege. Căci conform Associated Press, ambele concerne farma erau angajate în «influenţarea» guvernelor din Germania şi Polonia.

La începutul anului 2009, un articol din Boston Business Journal relata că un fost concern farma a fost găsit vinovat de un tribunal federal din Boston pentru faptul că în ciuda refuzului FDA de a aproba un medicament, acesta a fost comercializat prin peste 100 de angajaţi ai firmei Pfizer. Este vorba despre preparatul Bextra!

«Complexul» a infiltrat de asemenea şi marea majoritate a şcolilor de medicină americane (şi nu numai) şi a departamentelor de sănătate publică (cu cercel sau fără?). Un recent raport din Journal of American Medica Association releva că 60% din posturile de academicieni sunt deţinute de persoane care au strânse legături cu industria farmaceutică (ca şi consultanţi, membrii în consiliile de conducere sau ca lobby-işti). Iar 66% dintre departamentele educative din domeniu medical au stânse legături cu concernele farma.

În anul 2000, Mylan Labs a plătit o amendă de 100 de milioane de dolari, după ce în 1998 Mylan Labs a mărit preţul unui tranchilizant, Clorazepate, de 11,36 dolari pentru 500 de tablete, la 377,00 dolari. Asta reprezintă o creştere de 3000%!!!  Cum au reuşit scamatoria? Simplu. Mylan a conspirat cu manufactura care producea substanţa activă, ingredientul indispensabil pentru producerea medicamentului, fără de care preparatul nu putea fi fabricat. Astfel că a devenit peste noapte unic producător, având exclusivitate. Iar acesta este doar un caz dintre miile de aranjamente care se fac pe socoteala sănătăţii şi buzunarului nostru.

Un alt caz este cel al TAP Pharmaceutical Products Inc. care a plătit o amendă de 875 de milioane de dolari. De ce? Pentru marketing şi preţ de piaţă fraudulos al medicamentului Lupron. Acest preparat era folosit de către pacienţii masculini bolnavi de cancer, în ideea inhibării producţiei de testosteron. Dar pe piaţă mai exista încă un preparat care acţiona la fel ca Lupron. Aşa că TAP s-a apucat să facă «jocuri murdare» mituind medicii care prescriau Lupron în locul preparatului concurent, reuşind astfel totodată să menţină şi un preţ ridicol de mare pentru Lupron. În ciuda sentinţei judecătoreşti, preţul preparatului a răma în contiunare foarte ridicat.

Cum totuşi îşi poate permite «Complexul» să plătească astfel de amenzi enorme şi totuşi să nu dea falimet? Magazinul «Life Extension» a realizat o investigaţie originală în care au fost comparate preţul de vânzare al unor medicamente şi costurile reale ale substanţei active conţinute în ele. În tabelul de ma jos puteţi vedea şi care este beneficiul obţinut (în procente) :

Cât costă medicamentele în realitate

Numele Preţul de vânzare (pentru 100 capsule) Preţul generig al ingredientului activ (pentru 100 casule) Beneficiul în procente
Celebrax 100 mg 130,27 $ 0,60 $ 21.712 %
Claritin 10 mg 215,17 $ 0,71 $ 30.306 %
Keflex 250 mg 157,39 $ 1,88 $ 8.372 %
Lipitor 20 mg 272,37 $ 5,80 $ 4.696 %
Norvasc 10 mg 188,29 $ 0,14 $ 134.493 %
Paxil 20 mg 220,27 $ 7,60 $ 2.898 %
Prevacid 30 mg 344,77 $ 1,01 $ 34.136 %
Prilosec 20 mg 360,97 $ 0,52 $ 69.417 %
Prozac 20 mg 247,47 $ 0,11 $ 224.972 %
Tenormin 50 mg 104,47 $ 0,13 $ 80.362 %
Vasotec 10 mg 102,37 $ 0,20 $ 51.185 %
Xanax 1 mg 136,79 $ 0,024 $ 569.958%
Zestril 20 mg 89,89 $ 3,20 $ 2.809 %
Zithromax 600 mg 1.482,19 $ 18,78 $ 7.892 %
Zocor 40 mg 350,27 $ 8,63 $ 4.059 %
Zoloft 50 mg 206,87 $ 1,75 $ 11.821 %

Pentru a se putea înţelege cum se pot cheltui 2,6 biliarde de dolari în anul 2009 doar în USA, dar totuşi nu poate fi redusă incidenţa cancerului, a afecţiunilor cardiace, diabetului obezităţii, afecţiunilor mentale, artritei, etc. trebuie să devenim conştienţi că toată povestea asta este un joc.

UN JOC MURDAR SI MORTAL!

Câteva mari concerne farma (relativ puţine în comparaţie cu alte industrii) deţin rolul de jucător principal, care coordonează corpul medical, companiile de asigurări de sănătate, politicienii de toate culorile, autorităţile de sănătate care ar avea datoria de a verifica şi aproba medicamentele, oamenii de ştiinţă plătiţi să spună ce trebuie, academicieni şi profesori universitari care conduc opinia corpului medical şi mai ales universităţile unde studenţilor la medicină li se predă materia aşa “cum trebuie” (facultatea de medicina a devenit subiect de ironii în rândul studenţimii, ca o facultate de “papagali” care învaţă zeci de tomuri pe de rost, fără a-şi pună niciodată întrebarea firescă: pentru ce toate acestea). Toţi aceştia sunt partenerii de echipă în acest joc.

Galeria, grupul suporterilor, este şi el foarte puternic. Un mare număr de lobby-işti, presa şi televiziunea şi farmaciştii  stau pe margine dar fac galerie activă. Mai există şi o a doua galerie, ca să-i zic aşa, “inactivă, mascată”, formată din asociaţii ale pacienţilor pe diferite afecţiuni precum şi o puzderie de forumuri care, atât unele cât şi celelalte, sunt finanţate de către concernele farma care au interes (adică au în programul de producţie anumite medicamente pe profilurile respective) într-o anumită afecţiune sau alta. Toate aceste aparent bine intenţionate asociaţii şi forumuri de întrajutorare sunt foarte agresiv fixate pe o anumită concepţie asupra unei anumite terapii susţinută cu anumite medicamente. Alte păreri şi opinii nu au ce căuta acolo.

Protocoalele «de joc» sunt întotdeauna secrete (rareori se întâmplă să «răsufle» ceva afară), iar arbitrii sunt oricum oamenii lor. Iar dacă vreunuia îi vine ideea sinucigaşă de a arăta frauda cu degetul, este discreditat sau i se retrage licenţa, adică i se arată cartonaşul roşu şi este dat afară din «joc».

Şi contra cui joacă această echipă, cine este adversarul? Noi, voi, tu şi eu. Sutele de mii de bătrâni care stau la cozi interminabile pentru un medicament compensat, zecile de mii de copii autişti (se pare că luând în considerare ultimele date pentru anul 2009, unu din 91 de copii în USA este afectat de autism!!!), pacienţii chinuiţi cu tot felul de otrăvuri gen AZT sau cu chemoterapii şi antivirale, care nu fac altceva decât să-i aducă pe bieţii oameni mai aproape şi mai repede de obştescul sfârşit.

Cel puţin până acuma, jocul a fost mereu câştigat de ei. Dar depinde doar de noi, de fiecare dintre noi, ca acest «Complex» să nu mai câştige jocul.

Dacă nu ne vom lua libertatea de a decide, de a ne informa atent şi amplu, din diferite surse, dacă nu vom deschide ochii şi urechile, mai ales cele ale minţii, vom pierde întotdeauna, pentru că nu vom ştii CUM se joacă acest joc murdar.

Surse:

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=15758

Anunțuri

Un răspuns to “”Complexul” industrial farmaceutic – un joc murdar Prima parte – Les jeux sont faits, rien ne va plus!”

 1. […] ”Complexul” industrial farmaceutic – un joc murdar Prima parte – Les jeux sont faits, rien n… […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: